måndag 30 juli 2012

Vårt hemliga trädgårdsprojekt


Jahapp, då var jag tillbaka igen efter ett uppehåll som skulle vara i tre veckor då vi höll oss sysselsatta med ett hemligt trädgårdsprojekt modell större.
Märkligt hur långa tre veckor kan vara ibland, hrm, hrm...

Hur som helst så satt vi där som vanligt en kväll i vårt uterum jag och mannen och kikade ut över trädgården och pratade lite löst om hur vi skulle göra med vår pool som vi haft på trädäcket i fem år men som vi var slängde på tippen i höstas för att den hade rostat sönder både här och där.

Vi sa som vi alltid brukar framåt vårkanten att det är så synd att uteplatsen på pooldäcket försvinner så snart vi satt upp poolen för säsongen.
Vi bestämde oss därför att nä nu gör vi det, vi gör det på riktigt, vi gräver oss en pool.
 Ja, i september bestämde vi att då börjar vi gräva så kan vi mura upp en pool och fixa till trädgården i lugn och ro sedan under hela våren. Vad som hände några dagar senare kan man väl kalla lite knasigt och impulsivt men vad då har man bestämt sig så har man ju eller?!?

Helt plötsligt så gör vi en helomvändning och veckan efter så rullar maskinerna in i vår trädgård och vi har nu bestämt oss för att gräva pool på studs och inte nog med det, fort ska det gå tre veckor sätter vi som deadline och så bestämmer vi oss för att hålla hela projektet hemligt för släkt och vänner...
Inte helt enkelt det där med tanke på att jobbet just då krävde mycket mer än 100 procent utav en och det svåraste av allt att få barnen att inte avslöja något och hålla eventuella spontanbesök borta...

Snacka om effektivitet på hög nivå!
Mannens bror gräver och det är min man ni ser på bilden som kör bort jorden ut till den väntande lastbilen, 90 ton jord skojar man inte bara bort.
Fort gick det och man skulle ju kunna tro att gräsmattan tog en stor skada men otroligt nog så gjorde den inte det.

Efter 10 dagar och med ett uppehåll på tre dagar då vi åkte till Lalandia och Legoland över Kristi Himmelsfärdshelgen så hade vi kommit så här långt efter grävning både med maskin och för hand i den massiva lerjorden vi har här. Ritningen vi fick med visade sig inte stämma med själva poolen vi köpt så det var bara att kontakta poolleverantören och be om ny ritning med mått som stämde...
Här tog nästan energin helt slut för fy vad jobbigt det vara att gräva för hand, men vips på med isolering i botten så började det ju likna en pool och energin återvände snabbt igen!

Glad men trött bloggerska som står i poolen redo att fixa så att linern blir slät och fin när den börjar fyllas med vatten. Kallt men nu är vi ju på god väg mot sköna dopp i sommar.

Tadaa!!
Poolen är fylld och med en vecka kvar på vår deadline så börjar det nya trädäcket att ta form.


Sisådär då var ni lite uppdaterade i vad som hänt sedan sist och som ni ser så har vi inte legat på latsidan precis och snart kommer det fler bilder på hur det blev till slut. Håll utkik här på bloggen. 

Om vi höll vår deadline? Jajamen, som de projektmänniskor vi är så höll vi deadline precis på dagen.

Ha en mysig kväll!

Kram,
C  






1 kommentar:

  1. Hoppsan! Förstår att ni haft att göra! Ser fram emot fler bilder och hoppas att värmen kommer så ni verkligen kan utnyttja poolen :)

    SvaraRadera