Hej på er, vilken strålande vacker helg vi har haft.
Det har getts tillfälle till mycket fika i uterummet i helgen så jag har bakat mycket...
Bästa semlereceptet enligt mig inför fettisdagen bjuder jag på här
Semlor
18 st
75 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
10 dl vetemjöl
Värm mjölken till 37 grader och klicka i smöret.
Smula jästen i en skål och bland i mjölk, salt, socker, ägg och mjöl.
Ha inte i för mycket mjöl utan degen ska kännas lite klibbig, häll över lite mjöl på degen och låt jäsa i 30 minuter.
Ta sedan upp degen och forma till släta bullar. Låt jäsa under handduk ytterligare 30 minuter.
Vispa därefterupp ett ägg och pensla bullarna med.
In i ugnen ca 8 minuter på 225 grader.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar