söndag 6 mars 2011

Strålande söndag

Hej på er, vilken strålande vacker helg vi har haft.
Det har getts tillfälle till mycket fika i uterummet i helgen så jag har bakat mycket...

Bästa semlereceptet enligt mig inför fettisdagen bjuder jag på här

Semlor
18 st

75 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
10 dl vetemjöl

Värm mjölken till 37 grader och klicka i smöret.

Smula jästen i en skål och bland i mjölk, salt, socker, ägg och mjöl.
Ha inte i för mycket mjöl utan degen ska kännas lite klibbig, häll över lite mjöl på degen och låt jäsa i 30 minuter.

Ta sedan upp degen och forma till släta bullar. Låt jäsa under handduk ytterligare 30 minuter.
Vispa därefterupp ett ägg och pensla bullarna med.

In i ugnen ca 8 minuter på 225 grader.

Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar